رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان از فعالیت پنج مرکز نوآوری در این دانشگاه خبر داد.


رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان از فعالیت پنج مرکز نوآوری در این دانشگاه خبر داد.
مسعود خداپناه اظهار کرد: در حال حاضر پنج مرکز نوآوری در دانشگاه علمی کاربردی در مراکز علمی کاربردی آذین شوشتر، مرکز علمی کاربردی شهرداری اهواز، مرکز آموزش علمی کاربردی لوله سازی اهواز، مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت فولاد خوزستان و مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در خوزستان فعالیت می‌کنند.

وی افزود: مراکز مختلف علمی کاربردی باید امکانات و زیرساخت‌هایی را برای ایجاد مراکز نوآوری فراهم کنند. این مراکز در زمینه ایجاد انگیزه و کمک به دانشجویان، دانش آموختگان و حتی مدرسان فعالیت می‌کنند تا افرادی که طرح‌های نو، اختراع یا ابداعی دارند راهنمایی و پشتیبانی لازم را داشته باشند. در این مراکز تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره نیز از سوی دانشگاه علمی کاربردی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به افراد داده می‌شود.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان گفت: مراکز نوآوری و شکوفایی خلاقیت پارک علم و فناوری متعلق به دانشگاه‌های نظری هستند اما مراکز نوآوری علی رغم اینکه در همان راستا فعالیت می‌کنند، متعلق به دانشگاه علمی کاربردی هستند. این مراکز از سوی دانشگاه راه اندازی شده‌‌اند و از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز مجوز دارند و زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند.

خداپناه تصریح کرد: در برنامه داریم که تعداد این مراکز نوآوری را در دانشگاه افزایش دهیم. البته زمان توسعه و افزایش این مراکز به مراکز علمی کاربردی در استان بستگی دارد چراکه این مراکز باید زیرساخت‌های لازم را فراهم کنند.

وی تصریح کرد: برای افزایش تعداد مراکز نوآوری در استان، مراکز علمی کاربردی باید انجمن‌های علمی را تقویت و مدرسان و دانشجویانی که در این مراکز مشغول به تحصیل و دارای ابتکار و اختراع یا علاقه‌مند به مشارکت در کارهای پژوهشی هستند را جمع کنند. مراکز علمی کاربردی باید نشان دهند که پتانسیل و توانمندی لازم در آن‌ها وجود دارد، در این صورت ما نیز با انجام کارهای اداری شرایط را برای تاسیس مراکز نوآوری بیشتر فراهم می‌کنیم.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان تصریح کرد: هدف از ایجاد این مراکز، قرار دادن دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه در مسیر کارآفرینی است. ما می‌خواهیم فعالیت‌های آموزشی را به سمت کارآفرینی ببریم. تلاش می‌کنیم توانمندی‌های مهارتی را به سمت فعالیت‌های جدید و نوآورانه ببریم تا از علم و دانش روز و تکنولوژی روز استفاده کنیم.

خداپناه افزود: تلاش می‌کنیم دانشجویان بتوانند خلاقیت‌ها و ایده‌های خود را به اختراع و ابتکار تبدیل کنند. از این ایده‌ها حمایت می‌شود و به آن‌ها تسهیلات داده می‌شود تا نمونه اولیه خود را تولید کنند. بعد از آن نیز حمایت‌ها و پشتیبانی حقوقی و اداری از این ایده‌ها می‌شود.