عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید گفت: بیش از ۲ میلیون نفر در ۱۸ شهر جدید کشور سکونت دارند که استقبال از برخی شهرها بیش از افق طرح و در برخی دیگر کمتر از حد انتظار بوده است.

 

محمود رحیمی شامگاه یکشنبه در حاشیه بازدید از شهرهای جدید رامین و شیرین شهر در خوزستان اظهار کرد: برخی شهرهای جدید در طول پنج سال جمعیتی دو یا سه برابر داشته اند و در برخی شهرها نیز زیرساخت ها در حال تکمیل است تا مردم بتوانند ساکن شوند.

عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید کشور بیان کرد: سرعت تکنولوژی و انتقال بالای اطلاعات باعث شده تا مردم به دنبال شهر ایمن و با فضای شهری و زیرساخت های مناسب برای زندگی باشند که شهرهای جدید از این پتانسیل برخوردار هستند.

وی ادامه داد: این شهرها با مطالعه و نقشه و با زیرساخت های ایمن ساخته می شوند و به لحاظ فنی، نظام مهندسی و شرکت عمران شهرهای جدید، ساخت و سازها را به شکل جدی کنترل می کنند.

رحیمی درخصوص اقدامات شرکت عمران شهرهای جدید برای خدمات روبنایی و زیرینایی گفت: این شرکت متناسب با امکانات شهرها و برنامه سکونت جمعیتی، تلاش می کنند زیرساخت ها را فراهم کند.

وی یادآور شد: احداث کل زیربنای شهری، وظیفه شرکت عمران شهری نیست بلکه همه دستگاه ها باید برای خدمات رسانی به مردم همکاری کنند اما به دلیل محدودیت ها و مشکلاتی که شرکت های اجرایی با آن ها روبرو هستند، شرکت عمران شهرهای جدید مسئولیت بسیاری از کارها را پذیرفته است.

عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید عنوان کرد: این شرکت در شیرین شهر، بسیاری از پروژه های عام المنفعه از جمله ساخت ساختمان درمانگاه، فضای آموزشی و فضای سبز را به تنهایی و با منابع اعتباری شهرهای جدید انجام می دهد.

وی با بیان این که متناسب با اعتبار سالانه این شرکت، برای خدمات روبنایی و زیرینایی اعتبار تعریف می شود، بیان کرد: ساختن یک شهر پروسه ای زمان بر است و به تناسب جمعیت گزینی خدمات تامین می شود که البته در شیرین شهر امکانات و زیرساخت های شهری بیشتر و فراتر از جمعیت گزینی ارائه شده است.

رحیمی ادامه داد: این دو شهر متناسب با برنامه ریزی های پیشین، مطالعه و کارهای علمی شکل گرفته و آینده خوب اجرایی خواهند داشت.

عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید درخصوص وضعیت شهرهای جدید خوزستان توضیح داد: این شهرها روند رو به پیشرفتی دارند چرا که ساخت و سازها در آن ها به خوبی شکل گرفته است.

وی بیان کرد: اکنون خدمات زیربنایی شهری شامل فضای سبز، آموزشی، معابر بر اساس استانداردهای شهری در حال شکل گیری است و پروژه ها با سرعت چشم گیری در حال تکمیل هستند.

وی با تاکید بر تاب آوری دو شهر رامین و شیرین شهر در برابر بحران های شهری، گفت: این شهرهای جدید بر اساس اصول نوین شهرسازی و تحت ضوابط فنی شرکت عمران شهرهای جدید کنترل و نظارت می شود و در برابر بحران های مختلف شهری درجه تاب آوری قابل قبولی دارند.

رحیمی درخصوص مشوق های مناسب برای جذب مردم به شهرهای کمتر استقبال شده در کشور، بیان کرد: نیروهای بومی این مناطق می توانند تفاوت امکانات و پتانسیل شهرهای جدید را با شهرها و روستاهای اطراف بسنجند و ببینند تا متوجه شوند که خدمات شهری در این شهرها استاندارد بیشتری نسبت به دیگر شهرهای استان دارد.

وی با اشاره به بحث اشتغال به عنوان یکی از مشکلات ساکنان شهرهای جدید کشور گفت: شرکت عمران شهرهای جدید متولی احداث شهر و ساخت و سازهای شهری است با این وجود تلاش داریم زیرساخت ها را آماده کنیم تا صنعتی و سنتی کاران و سایر مردم بتوانند در شرایطی مناسب به اشتغال بپردازند.

عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید در خصوص نگاه دولت به شهرهای جدید عنوان کرد: این شرکت با یک رویکرد جدید در سطح کشور فعالیت دارد و هر شهری را متناسب با اقلیم و پتانسیل و امکانات موجود در هر منطقه طراحی کرده و می سازد.

وی یادآور شد: رویکرد شرکت عمران شهرهای جدید، احداث شهرهای جدید، شهر سالم با انرژی پاک، استفاده مطلوب از آب و به دور از آلاینده های شهری است.

استقبال مردم از شیرین شهر در گرو تامین زیرساخت های درمانی و آموزشی است

فرماندار کارون با تاکید بر لزوم حمایت وزارت راه و شهرسازی از شهر جدید شیرین شهرگفت:استقبال مردم از این شهرجدید و رونق آن در گرو تامین زیرساخت های درمانی و آموزشی مورد نیاز مردم است.

معصومه خنفری در حاشیه بازدید از شهر جدید شیرین شهر اظهار کرد: تکمیل زیرساخت ها در شیرین شهر نیازمند اعتبار و حمایت است و شرکت عمران شهرهای جدید کشور و وزارت راه و شهرسازی باید با حمایت از این پروژه ها، به رونق شهر کمک کنند.

وی افزود: شبکه برق زیر زمینی، تصفیه خانه آب هوشمند و زیرساخت های گردشگری، فضای آموزشی و فضای سبز باعث شده جاذبه های این شهر بالا برود ولی به دلیل کمبود اعتبارات هنوز زیرساخت های درمانی و آموزشی تکمیل نشده و همین امر مردم را برای سکونت در این شهر دچار تردید می کند.

فرماندار کارون با تاکید بر این که تشویق مردم به سکونت در شیرین شهر نیازمند احداث زیرساخت ها است، عنوان کرد: وزارت بهداشت و آموزش و پرورش برای تخصیص اعتبار به این شهر دارای قواعد خاص خود هستند ولی باید توجه داشت تا زیرساخت ها تکمیل نشود، خانوارها تمایلی به سکونت در این شهر نخواهند داشت.

وی افزود: شیرین شهر یکی از ظرفیت های شهرستان کارون است که بر اساس دانش نوین عمرانی ساخته شده و جاذبه های زیادی دارد و با تکمیل زیرساخت های آموزشی و بهداشتی در این شهر، مردم تمایل بیشتری به سکونت در آن پیدا می کنند.

خنفری با اشاره به سفر و بازدید عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید از شیرین شهر، گفت: در ماه های اخیر، پرداختی ماهیانه به این شرکت، کفاف حقوق کارکنان را نمی دهد که برای جلوگیری از توقف کار، پروژه به صورت تهاتری اجرا شد.

وی ادامه داد: مسئولان شرکت شهرهای عمران جدید کشور برای بازدید از وضعیت و تصمیم گیری در خصوص کمک ها به این پروژه ها، به شیرین شهر سفر کرده اند که امید است در ماه های آینده دستاوردهای خوبی به دنبال داشته باشد.

فرماندار کارون یادآور شد: برخی اعتقاد داشتند به دلیل فاصله شیرین شهر از مرکز استان، نباید در این شهر هزینه ای صورت بگیرد ولی جاذبه های این شهر باعث شده تا همین منتقدان نیز به سکونت در این شهر جدید تمایل پیدا کنند.

افزایش جمعیت باعث توسعه زیرساخت ها و رفع کمبودها می شود

مدیر عامل شرکت عمران شیرین شهر گفت: اجرای پروژه های تفریحی و ایجاد فضای سبز، شیرین شهر را به یک شهر سبز تبدیل کرده و بی شک کمبودها با افزایش جمعیت برطرف شده و زیرساخت ها نیز توسعه می یابد.

رضا فرهاد زاده اظهار کرد: ماهیت شهرهای جدید این است که مشکلات آن ها به تدریج و در طی سال ها حل شده و با وجود این که به صورت معمول خدمات به فراخور جمعیت ارائه می شود، تلاش داریم در این زمینه چند گام جلوتر باشیم.

وی با اشاره به نقش شرکت عمران شهرهای جدید در ارائه خدمات به ساکنان شیرین شهر، افزود: بر اساس استانداردها، راه اندازی یک مرکز درمانی نیازمند حداقل پنج هزار نفر جمعیت است اما در حال حاضر یک مرکز درمانی مجهز برای جمعیت ۸۰۰ نفری شهر راه اندازی شده که به مناطق همجوار نیز خدمات ارائه می دهد.

مدیرعامل شرکت عمران شیرین شهر ادامه داد: با وجود این که آموزش و پرورش و شبکه بهداشت متولی خدمات در این حوزه ها هستند، این شرکت پیش گام شده و خدماتی فراتر از حوزه جمعیت کنونی شهر ارائه داده است.

وی ادامه داد: مرکز بهداشت شیرین شهر که از اردیبهشت سال گذشته راه اندازی شده، امکاناتی از قبیل دندانپزشکی٬ داروخانه٬ آزمایشگاه و نیز فعالیت های بهداشتی از جمله بهداشت محیط و خانواده را به مردم شهر و مناطق اطراف ارائه می دهد.

فرهاد زاده با اشاره به تلاش ها برای افزایش امکانات در شیرین یادآور شد: با رایزنی های صورت گرفته با دانشگاه علوم پزشکی اهواز، درمانگاه این شهر شبانه روزی خواهد شد و آموزش و پرورش نیز امسال سه معلم دیگر را به این شهر اعزام کرده است.

وی همچنین به تحصیل دانش اموزان مناطق اطراف در این شهر جدید اشاره کرد و گفت: ۲۷۰ دانش آموز در شیرین شهر مشغول تحصیل هستند که تنها ۹۰ نفر آن ها در این شهر سکونت دارند.

مدیرعامل شرکت عمران شیرین شهر همچنین بر همکاری بیشتر آبفای استان با این شهر جدید تاکید کرد و گفت: در بحث آب و فاضلاب انتظار همکاری بیشتری داریم که امیدواریم به زودی مشکلات مربوط به این بخش مرتفع شود.

وی به احداث یکی از پارک های مجهز در این شهر جدید اشاره کرد و گفت: پارک پردیسان به عنوان بزرگ ترین پردیس نوین کشور در حال راه اندازی بوده که در فاز نخست آن، ۱۵ هکتار نهال های مثمر کاشته شده و به زودی افتتاح می شود.

فرهاد زاده افزود: همچنین برای احداث باغ ویلا یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال مشارکت بخش خصوصی داشته ایم و انتظار می رود شیرین شهر با راه اندازی سفره خانه سنتی و مجتمع های تفریحی از جمله پیست موتور سواری و کارتینگ در کنار پارک پردیسان، در آینده به قطب گردشگری استان تبدیل شود.

گفتنی است؛ شیرین شهر یکی از شهرهای جدید کشور است که در استان خوزستان و در محدوده شهرستان کارون قرار دارد و در سال ۱۳۸۳ به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری کشور رسید.

این شهر در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی اهواز و در کنار رودخانه کارون قرار دارد و جمعیت اولیه برای آن ۱۲۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است.

شیرین شهر دارای نخستین تصفیه‌خانه هوشمند آب در خوزستان، شبکه آب و فاضلاب، شبکه برق زیر زمینی و درمانگاه است و امکاناتی از جمله شهرک کارگاهی صنعتی، مجتمع تفریحی و گردشگری، مخابرات، پمپ بنزین، فرهنگسرا و مسجد از امکانات در دست ساخت این شهر هستند.

شهر جدید شیرین شهر مرکز ثقل ۵ شرکت نیشکر خوزستان است و در کنار یک صد و سی و دو هزار هکتار از مزارع نیشکر قرار دارد. گفته شده خط متروی اهواز در آینده تا شیرین شهر ادامه می یابد.