استقلال وکیل حق مردم است ، وکیل بر اساس قانون برای دفاع از حقوق مردم انتخاب می شود، ضامن دفاع از مردم است وقتی وکیل تحت نظارت دستگاه غیر از کانون وکلا باشد امنیت شغلی وی با چالش مداوم مواجه می شود.

به گزارش پایگاه خبری کارونی ها ، طاهری‌نسب شامگاه یکشنبه در آیین روز وکلا و جشن استقلال وکلا در اهواز اظهار داشت: هیچ تردیدی نیست که کانون وکلا برآمده از نظام حقوقی کشور است و این نهاد مبنا و منشا قانونی دارد.
وی افزود: وکالت دادگستری از زمان قانون مشروطه کشور به صورت متعارف بوده و در تمامی مراجع قضایی پذیرفته شده و به تدریج همگام و متوازن با رشد دادگستری و عدالت به یکی از آورده های انقلاب مشروطه تبدیل شد؛ وکالت دادگستری نیز همگام با انقلاب مشروطه و با رشد دادگستری متناسب با استانداردهای نوین جهانی ارتقا پیدا کرد.
رییس کانون وکلای دادگستری خوزستان گفت : این ارتقاء وکلای دادگستری تا هفتم اسفند ماه سال ۱۳۳۱ ادامه داشت و در آن زمان اداره وکلای دادگستری تحت نظر وزارت دادگستری بود اما هفتم اسفندماه ۱۳۳۱ کانون وکلا استقلال خود را به دست آورده و مستقل شد و اداره امور کانون وکلا به خود وکلای دادگستری سپرده شد.
وی بیان کرد: وقتی که ما بحث از استقلال کانون وکلای دادگستری می کنیم هدف استقلال صنفی است ما به هیچ عنوان از استقلال، استقلال سیاسی یا جزیره‌ای عملکردن نیستیم ؛وکلای دادگستری هیچگاه این ادعا را نداشتند که خود را از چتر نظام حقوقی کشور خارج کنند و همواره افتخار میکنیم زیر پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنیم اما باید استقلال داشته باشیم‌.
طاهری نسب تصریح کرد: استقلال ما از دولت، دستگاه قضا و حاکمیت در زمینه های صنفی است و اولین زمینه هایی که در استقلال آن مهم است اداره امور وکلا است؛ استقلال وکیل حق مردم است ، وکیل بر اساس قانون برای دفاع از حقوق مردم انتخاب می شود، ضامن دفاع از مردم است وقتی وکیل تحت نظارت دستگاه غیر از کانون وکلا باشد امنیت شغلی وی با چالش مداوم مواجه می شود.
وی افزود: استقلال وکیل برای تضمین حق دفاع مردم یک حق مسلم ملی است و حقی برخاسته از قانون اساسی است. وقتی با دقت به قانون اساسی جمهوری اسلامی و اصول این قانون توجه می کنیم متوجه می شویم که تمام وظایف دستگاه قضایی تعیین شده است.
طاهری نسب گفت: وقتی ما با دقت به روح قانون اساسی جمهوری اسلامی و اصول ۱۵۶ به بعد قانون اساسی که وظایف قوه قضاییه است نگاه می کنیم می بینیم که در این اصل تمام وظایف دستگاه قضایی بر شمرده شده است و وظیفه راستین و اصلی دستگاه قضا، قضاوت است ولی متاسفانه به موضوع دفاع پرداخته نشده است.
وی ادامه داد: حق دفاع در اصل ۳۵ قانون اساسی به عنوان یک اصل مسلم ملی انتخاب شده است و آن حق انتخاب وکیل است اما از آن جا که قانون اساسی ما در مقام بیان و احساسی وظایف دستگاه قضایی بوده است و به اداره امور وکلای دادگستری اشاره نشده است.

رییس کانون وکلای دادگستری خوزستان گفت: گاهی برخی ها می‌گویند شما از اینکه بحث استقلال را مطرح می‌کنید، خسته نشده اید و آیا خطری متوجه استقلال شما است؟ در حالی که باید به این افراد حداقلی بگوییم که استقلال کانون وکلا یک ضرورت است اگر استقلال از کانون وکلا گرفته شود بی شک وکیل هویت صنفی خود را از دست میدهد.
وی اظهار داشت: برخی مواقع یک دستگاه امنیتی پرونده ای را علیه شخصی مطرح می کند که اگر وکیل استقلال لازم را نداشته باشد بی شک نمی تواند به این پرونده ورود کند؛ در شرایط موجود هم خیلی از همکاران ما برخی پرونده‌ها را نمی پذیرند در حالی که این استقلال به مردم و حاکمیت منفعت می رساند.
وی گفت: اگرچه در حال حاضر استقلال قاضی را مهمتر از استقلال وکیل می دانیم ولی هر یک به جای خود بسیار با اهمیت و مهم است استقلال قاضی نیز در نظام های حقوقی مهم است.
وی بیان کرد: همواره در معرض از دست دادن این استقلال هستیم ؛ واقعیت های سیاسی و نظام حقوقی کشور را درک می کنیم اما برخی ها استقلال وکیل را نمی پذیرند . ضرورت دارد وکلای دادگستری در صحنه باشند و وضع قوانین را رصد کنند چرا که یکبار در غفلت تاریخی ما مصوبه ای وضع شد که آسیب‌های زیادی را به همراه داشت.
رییس کانون وکلای استان خوزستان تصریح کرد: اکنون صحبت از ادغام کانون وکلا با یک نهاد حاکمیتی است که این بی شک به سود ما نیست ؛ با ادغام تحت هیچ شرایطی موافق نیستیم بلکه با الحاق موافق هستیم. اگر قرار است به مرکز مشاورین قوه قضاییه استقلال داده شود باید کانون های وکلا بررسی کنند و مذاکراتی شود . ادغام اهانت به ساختار حقوقی کشور است .
طاهری نسب گفت: در سال های گذشته چندین دولت آمدند و رفتند و قرار بود هفتم اسفند روز کانون وکلا باشد ؛ به رغم اینکه رییس جمهور سابق چندین بار پیگیری کردند و بحث ثبت ملی این روز در تقویم ملی مطرح شد اما مشخص است که قدرت هایی هستند که این موضوع را نمی خواهند.
وی گفت: امید است بتوانیم از حق شغلی خود که همان استقلال است، دفاع کنیم ؛ مراجع مربوطه با قاطعیت با تخلفات برخورد می‌کنند ؛ استقلال وکلا باید توام با حفاظت از شئون دادگستری باشد.