مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان این که میزان بارندگی ها تا چهاردهم فروردین امسال همچنان نسبت به 50 سال گذشته بی سابقه است درگفت وگو با خراسان از یک عدد و رقم بی سابقه دیگر نیز خبرداد و آن کاهش 40 درصد ورودی آب به سدهای کشور است

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان این که میزان بارندگی ها تا چهاردهم فروردین امسال همچنان نسبت به 50 سال گذشته بی سابقه است درگفت وگو با خراسان از یک عدد و رقم بی سابقه دیگر نیز خبرداد و آن کاهش 40 درصد ورودی آب به سدهای کشور است.
محمد حاج رسولی ها رقم میزان بارندگی سال آبی جاری را معادل 98 میلیمتر تا چهاردهم فروردین ماه ذکر کرد که برای اولین بار است که کشورمان تا این زمان از سال آبی بارندگی دورقمی را تجربه می کند {پیشتر این رقم تا این زمان از سال سه رقمی می شده است} جزئیات بیشتر را در پرسش و پاسخ با این مقام مسئول در وزارت نیرو می خوانید:
با توجه به این که میزان بارندگی در پاییز 96 نسبت به میانگین 50 سال اخیر بی سابقه بود، آیا این وضعیت در زمستان سال گذشته جبران شد؟
– نه اصلا جبران نشد،ما در امسال کماکان در رتبه پنجاهم هستیم.
منظورتان کل شش ماه سال گذشته است؟
– شش ماه سال گذشته به اضافه 14 روز امسال یعنی از ابتدای سال آبی تا الان اولین بار است که کشورمان عدد دورقمی را در بارندگی تجربه می کند، ما هنوز بارندگی مان 98 میلی متر است.
رقم 98 میلی متر تا کی است؟
– تا روز چهاردهم فروردین، تا به حال چنین سابقه ای وجود نداشته است.
این رقم از اول مهرماه 96 تاکنون است؟
– بله، بدتر از آن رقم ورودی به سدهای کشور است که این آمار را نیز تاکنون کسی ثبت نکرده است که نسبت به سال گذشته 40 درصد عقب تر هستیم.
با این وضعیت فکر می کنید تابستان امسال چه شرایطی داشته باشیم؟
– در خیلی از شهرها و روستاهایمان اگر مراقبت های ویژه ای نکنیم و تمهیدات لازم را درباره تامین آب اضطراری انجام ندهیم و با روال های قدیمی بخواهیم مدیریت تامین آب کنیم قطعا با مشکل و تنش آبی شدیدی مواجه می شویم.
برنامه خاصی هم برای رفع این شرایط درنظر گرفته اید؟
– بالاخره ما از بهمن ماه این هشدارها را به استان های مختلف داده ایم و گفته ایم تمهیداتی برای اجاره کردن چاه های آب کشاورزی داشته باشند و مدیریت خروجی سدها را بیشتر کنترل کردیم هرچند اوایل سال هم پیش بینی می شد که شرایطمان بحرانی شود منتها شرایط از آن هم که پیش بینی می کردیم بدتر شد.